
تعداد دستگاههای اندروید همچنان رو به افزایش است، از طرفی تعداد فراوانی از کاربران جدید اندروید دنبال چگونگی و چرایی روت کردن گوشی های خود هستند. در اینجا ما پاسخ بسیاری از سوالات متداول که درباره روت کردن گوشی پرسیده میشود را گردآوری کردهایم؛ پس با ادامه مطلب با ما همراه باشید.
ریشه (root) چیست؟
در معنی کلی، ریشه، بخشی از گیاه است که معمولا زیر سطح خاک رشد میکند. اما روت کردن یک گوشی هوشمند کاملا متفاوت است: با روت کردن گوشی ، کاربران میتوانند به زیر سیستم اندروید دسترسی داشته باشند. اینکار برای دسترسی به دادهها، گرفتن بکآپ (Backups)، یا تغییر در پایه (base) اسمارتفون مثل رابط اندروید (ROM) کمک میکند.
روت کردن در گوشی روت شده چگونه کار میکند؟
با روت کردن گوشی اندرویدی، شما اساسا یک هسته (kernel) جدید نصب میکنید. در حقیقت این هسته یک راهنماست که به نرمافزارها، نحوه استفاده از بخش سخت افزاری دستگاه را میگوید. به عبارت سادهتر، این هسته جدید، امکان دسترسی بیشتر و دسترسی به تنظیمات بیشتر سخت افزار دستگاه شما را فراهم میکند.
رام سفارشی (Custom Rom) چیست؟
ROM یک سیستم مبتنی بر اندروید است. در واقع همان سیستمی است که شما استفاده میکنید. TouchWiz یک رام توسعه داده شده توسط سامسونگ است،
شرکت اچتیسی (HTC Corporation) مخفف High Tech Computer Corporation سال ۱۹۹۷ در تایوان تأسیس شد. در آغاز اچتیسی بهعنوان یک سازنده کامپیوترهای همراه (نوتبوکها) به فعالیت پرداخت، در سال ۱۹۹۸ اچتیسی یکی از نخستین دستگاههای بیسیم لمسی دستی قابلحمل را طراحی کرد. شرکت اچتیسی بهعنوان نخستین شرکت عرضهکننده دستگاهی با سیستمعامل موبایل شرکت مایکروسافت در ۲۰۰۲ شناخته میشود. این شرکت همچنین نخستین دستگاه با سیستمعامل مایکروسافت و پشتیبانی از نسل سوم مخابرات را در سال ۲۰۰۵ تولید کرد. اچتیسی نخستین تلفن هوشمند مبتنی بر سیستمعامل اندروید خود را در سال ۲۰۰۸ عرضه کرد." ]HTC Sense و … هم همینطور. ما وقتی داریم در مورد رام سفارشی صحبت میکنیم یعنی اینکه توسعه دهنده این رام یک شخص یا یک گروه مستقل است، برای مثال CyanogenMod یک رام سفارشی است که بر پایه اندروید است. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، مجموعهای از دادههای سازگار با یک تراشه رام است که در گوشی هوشمند شما موجود است.
آیا بعد از روت کردن گوشی همچنان میتوانم اندروید را اجرا کنم؟
کاملا، همه رامهای سفارشی بر پایه اندروید هستند و بعد از روت کردن گوشی میتوانید اندروید را اجرا کنید.
آیا بعد از روت کردن گوشی میتوانم آپدیتهای رسمی را دوباره دریافت کنم؟
هم بله و هم خیر. یک گوشی روت شده دیگر نمیتواند از طریق
OTA اصطلاحا به قابلیتی گفته می شود که جهت ارتقاء و بروزرسانی بی سیم و از راه دور وسائل استفاده میگردد. واژه OTA مخفف عبارت Over The Air بوده و به روشی از بروزرسانی اندروید گفته میشود که به طور مستقیم و از طریق ارتباط بیسیم توسط کمپانی منبع ارائه شده و هر کاربری بدون نیاز به استفاده از هیچ لوازم جانبی خاصی قادر به استفاده از آن خواهد بود. به منظور استفاده از بروزرسانی اندروید به روش OTA لازم است که دستگاه اندرویدی شما به شبکه اینترنت وایفای یا موبایل دیتا متصل باشد." ]OTA (از راه دور) آپدیتهای رسمی را دریافت کند. اما شما میتوانید این آپدیتها را به صورت دستی نصب کنید.
امیدواریم این مطلب برایتان سودمند بوده باشد؛ اگر نتوانستید پاسخ سوالات خود رو در این مطلب پیدا کنید مقاله روت کردن گوشی ما را بخوانید.